Проект закриття звалища у Підгірцях підготують до кінця року

Проект закриття звалища у Підгірцях підготують до кінця року

Укрінформ
Київська міська держадміністрація планує цього року розробити план із рекультивації сміттєзвалища у селі Підгірці на Київщині та перетворення його на екологічно безпечний об’єкт.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Передбачено у цьому році почати проект рекультивації, фактично – закриття карт полігону. Що таке рекультивація? Це перетворення сьогоднішньої ситуації на полігоні на екологічно безпечну. Це ряд заходів, спрямованих на ліквідацію негативних наслідків існування полігону для майбутніх поколінь», - сказав Пантелеєв.

За його словами, до рекультивації будуть залучені як вітчизняні, так і іноземні спеціалісти.

«В Україні немає практики цивілізованої рекультивації полігонів. У нас є домовленість щодо виконання угоди (до жовтня 2018 року, - Ред.), але роботи не завершаться у 2018 році. Це певний ряд заходів, які треба провести», - зазначив заступник голови КМДА.

Пантелеєв також додав, що цього року також планується провести модернізацію існуючої станції очистки фільтрату. Після проведених робіт очікується, що потужності станції будуть збільшені у 2-2,5 рази.

За даними ПАТ «Київспецтранс», щоденно в тілі полігону утворюється 200 кубометрів фільтрату. Таким чином, за 25 років експлуатації звалища утворилося не менше 1,5 млн кубометрів фільтрату.

Очисна станція Rochem, встановлена на звалищі у Підгірцях, наразі переробляє близько 100 кубометрів фільтрату на добу. За умов розширення потужностей, вона зможе переробити фільтрат, що накопичився, за 6 років. При цьому досі не знайдено вирішення способу безпечної утилізації концентрату, якого після переробки фільтрату утвориться не менше 100 тис. м/куб.

За планами КМДА, підгірцівське звалище має бути закрите у жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-