Куріння в ресторанах: влада Києва хоче підняти штрафи

Куріння в ресторанах: влада Києва хоче підняти штрафи

Укрінформ
Постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків погодила звернення до Верховної Ради та Кабміну щодо посилення відповідальності за куріння у заборонених місцях.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Проект рішення... пропонує внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення". Зокрема пропонується суттєве підвищення штрафів за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях", - зазначається у повідомленні.

Таку необхідність у комісії пояснили тим, що ресторанні заклади досить часто нехтують чинним законодавством у цій сфері. Згідно з законом сумарна площа спеціально відведених для куріння місць не має перевищувати 10% загальної площі відповідної споруди чи приміщення, вони мають бути обладнані витяжною вентиляцією.

"Законодавство є і певним чином воно працює, але практика його використання довела, що недобросовісним власникам ресторанів простіше сплатити цей штраф у 1700 - 5000 гривень і далі продовжувати порушувати цю норму, продовжувати створювати людям незручності. Тому ми ініціюємо значне підвищення цих штрафів - від 50 до 100 разів", - зазначає автор проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Тепер проект рішення має бути розглянутий на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-