Кияни зможуть дистанційно контролювати дані будинкових лічильників тепла

Кияни зможуть дистанційно контролювати дані будинкових лічильників тепла

Укрінформ
"Київенерго" протягом року повністю автоматизує процес передачі даних будинкових теплолічильників на балансі компанії, за якими формуються рахунки за опалення. Зокрема, до кінця 2017 року компанія обладнає всі будинкові лічильники тепла модемами дистанційної передачі показань.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Компанія реалізує інвестпрограму зі встановлення понад 4 тис. модемів, які щоденно передаватимуть інформацію про споживання будинком тепла в єдину базу даних. Зараз такими модемами вже обладнані майже 4 тис. вузлів обліку тепла. Автоматизація процесу виключає вірогідність помилок через людський фактор і не потребує присутності персоналу в теплопункті для зняття показань", - йдеться у повідомленні.

"Київенерго" вже розпочало розробку програмного забезпечення, за допомогою якого представники будинків зможуть автоматично отримувати на електронну пошту показання лічильників, обладнаних модемами дистанційної передачі даних. Щоб з’ясувати побажання клієнтів стосовно формату і періодичності надання цих даних, компанія проводить опитування мешканців випадково обраних 10 будинків у кожному районі столиці.

"Таким чином, вже наступного опалювального сезону клієнти "Київенерго" зможуть дистанційно контролювати споживання обсягів тепла їхніми будинками, отримуючи інформацію від теплопостачальника в зручному форматі. З одного боку, це зробить процес зняття показань та нарахувань за опалення ще більш прозорим та зрозумілим киянам, а з іншого – може стати стимулом до підвищення енергоефективності житлових будинків та зменшення обсягів споживання тепла", - наголошують в "Київенерго".

Зазначається, що прозорість і точність передачі показань будинкових теплолічильників для нарахувань за опалення – запорука довіри споживача до постачальника послуг в умовах високих тарифів.

"У порівнянні з минулим опалювальним сезоном, вдесятеро більше киян виявили бажання щомісяця брати участь у цьому процесі. Зокрема, в лютому "Київенерго" отримало більше на 1 тис. нових заявок від бажаючих бути присутніми при знятті показань інспекторами "Київенерго". З урахуванням усіх попередніх заявок кількість бажаючих перевищує 4 тис. осіб (2,3 тис. будинків)", - зазначили у компанії.

У березні "Київенерго" інформуватиме всіх бажаючих долучитися до перевірки лічильників за допомогою SMS-розсилки. Заявку на участь у знятті показань представники житлових будинків комунальної власності можуть залишити на гарячій лінії з питань ЖКГ м.Києва за номером 15-57, а ЖБК і ОСББ – у контакт-центрі "Київенерго" за номером 15-88.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-