Київ потрапив до рейтингу кращих студентських міст світу

Київ потрапив до рейтингу кращих студентських міст світу

Укрінформ
Міжнародний рейтинг кращих студентських міст світу 2017 року очолили Монреаль, Париж і Лондон. З українських міст представлений Київ, що знаходиться на 97 місці з 100.

Про це повідомляє Дзеркало тижня, аналізуючи новий рейтинг компанії QS Best Student Cities 2017 (Велика Британія), опублікований сьогодні, 15 лютого.

"У новому рейтингу ... перераховано 100 кращих студентських міст світу.

Вперше в історії рейтингу (з 2012 року) канадський Монреаль забрав першість у Парижа (він на другому місці), а Лондон піднявся на дві позиції і розмістився на третьому місці.

Київ відзначений як місто з відносною (порівняно з іншими містами в рейтингу) дешевизною життя. Відзначена також необхідність вивчення іноземними студентами української мови для повсякденного спілкування в місті. Серед університетів відзначені КПІ і КНУ ім. Шевченка", - йдеться в повідомленні.

Експерти проаналізували 125 міст, оцінка проводилася за шістьма критеріями, серед яких - популярність міста, фінансова доступність, рейтинг місцевих університетів, інтернаціональність студентського складу, активність роботодавців, а також думка самих студентів.

У 2016 році видання The Economist представив свій щорічний рейтинг найкращих і найгірших міст для життя. Десятку найгірших міст для життя очолив Київ. На оцінку вплинула ситуація на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-