У київському метро заявляють, що збитки підземки можуть сягнути мільярда

У київському метро заявляють, що збитки підземки можуть сягнути мільярда

Укрінформ
Через зростання вартості електроенергії втричі та збільшення мінімальної заробітної плати Київський метрополітен очікує збиток до 1 мільярда гривень.

Про це повідомили в прес-службі метрополітену.

"Через зростання вартості електроенергії втричі та збільшення мінімальної заробітної плати і, відповідно, всіх законодавчо встановлених відрахувань, цього року Київський метрополітен знову очікує збиток до 1 мільярда гривень", - йдеться у повідомленні.

У метро також зазначили, що за результатами фінансово-господарської діяльності вперше за останні 15 років Київський метрополітен отримав прибуток. Він становить 76,1 млн грн. Для порівняння - один новий вагон метро коштує близько 36 млн грн.

"Ще у 2014 році очікуваний збиток підприємства становив 756 мільйонів гривень. Завдяки ефективному управлінню, впровадженим заходам з енергозбереження, запуску єдиної відкритої системи закупівель, оптимізації використання ресурсів, у 2015 році від'ємні показники вдалося скоротити до 119 мільйонів гривень. А торік - вивести підприємство в плюсові показники", - повідомили у підземці.

У метрополітені зауважили, що питання зміни тарифу наразі не розглядається. Фінансові показники підземки - на розгляді у профільних департаментах КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-