Перевізників Київщини змусять обгрунтувати стрибок цін у маршрутках

Перевізників Київщини змусять обгрунтувати стрибок цін у маршрутках

Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація вимагає від пасажирських автоперевізників Київської області надати обгрунтування різкого здорожчання проїзду та закликає шукати збалансоване рішення.

Про це заявив голова Київської ОДА Олександр Горган під час наради з автоперевізниками та громадськістю області, повідомляє прес-служба КОДА.

"Необхідно шукати збалансоване рішення, яке врахує потреби як мешканців Київської області, так і перевізників, а не перекладати проблеми на гаманці і плечі жителів Київщини. Державна влада області допоможе знайти компромісне рішення, прийнятне і для перевізників, і для громади", - наголосив Горган.

За його словами, незважаючи на те, що відповідно до чинного законодавства органи державної влади позбавлені повноважень впливати на ціноутворення тарифів на перевезення пасажирів, осторонь залишатись у такій ситуації КОДА не буде.

В обласній державній адміністрації зазначають, що третина працездатного населення Київщини постійно працює в столиці, і від цін на проїзд напряму залежить матеріально-економічний стан їхніх сімей. Здорожчання тарифів на перевезення забирає близько третини сімейного бюджету.

Як відомо, з 21 січня проїзд у маршрутних таксі з міст-супутників Києва до столиці подорожчав на 3-4 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-