У Шокіна кажуть, що переводять справи в

У Шокіна кажуть, що переводять справи в "цифру" для боротьби з корупцією

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України розробляється універсальна програма електронного кримінального діловодства, але коштів на цю розробку буде витрачено значно менше, ніж витратили попередники.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми розробляємо універсальну програму кримінального діловодства, яка заощадить неймовірний ресурс людський і фінансовий, усуне проблему дистанції у великій державі. Це буде прекрасний інструмент для антикорупційної діяльності», - сказав Сакварелідзе.

За його словами, нова програма дасть можливість прокурору з Києва зайти у будь-яку справу по його вертикалі, яка розслідується в інших містах, і перевірити, як ведеться робота з того чи іншого питання. «Це буде повноцінна програма, яка усуне паперову роботу і, врешті-решт, спрямує в цивілізоване русло кримінальне діловодство в Україні», - наголосив він.

Сакварелідзе зазначив, що ГПУ вже обговорювала співпрацю у рамках цієї нової системи з українськими судами. Вони підтвердили готовність до співпраці.

Читайте також: У другий етап конкурсу до місцевих прокуратур пройшли майже 10 тисяч кандидатів

За словами заступника генпрокурора, Генпрокуратура вже спілкується з донорами, міжнародними організаціями, які готові фінансувати цей проект і пілотувати його. «Американська сторона обіцяла нам допомогти фінансувати початкову стадію разом з британцями. Тож фінансове питання не буде проблемою», - сказав він.

Сакварелідзе також нагадав про те, що в недавньому минулому попередники намагалися створити нову систему кримінального діловодства. Тоді було витрачено $20 млн на створення двох програм, але жодна з них не відповідає вимогам прокуратури, не усуває бюрократію, не полегшує працю слідчого і прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-