Полторак у Конгресі США розказав, яка військова допомога потрібна Україні

Полторак у Конгресі США розказав, яка військова допомога потрібна Україні

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак озвучив перелік основних положень військової допомоги, необхідної Україні в її боротьбі з російським агресором.

Про це він заявив у п'ятницю під час форуму "Україна: триваюча боротьба за свободу", який проходить у Конгресі США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Перше стосується нелетальної зброї. Ми хотіли отримати допомогу в передачі засобів розвідки, засобів радіоелектронної боротьби, засобів зв'язку, у тому числі захищеного", – зауважив глава Міноборони.

Крім того, за його словами, Україні потрібна підтримка у відновленні роботи військово-промислового комплексу. "Ми повністю відмовилися від співпраці з Російською Федерацією, і практично всі технології і все озброєння було залежне від взаємодії з РФ", - зауважив Полторак. Тому, продовжив він, український ВПК потребує технологій і допомоги в оснащенні.

Щодо летальної зброї, то "Україні необхідна допомога у вигляді засобів протитанкової боротьби, протиповітряної оборони та інших засобів, які посилили би обороноздатність країни".

Читайте також: На полях Генасамблеї ООН говоритимуть про зброю для України – Парубій

Міністр поінформував, що Україна співпрацює зі Сполученими Штатами у цих напрямах. Так, за його словами, створено об'єднаний коаліційний комітет разом із оборонними відомствами Сполучених Штатів і України, до складу якого входять 14 підкомітетів.

"Вони розглядають практично всі питання, пов'язані зі взаємодією. Але ми вчора розмовляли з главою Пентагону Ештоном Картером і переконані в тому, що ці комітети мають працювати більш ефективно", - наголосив Полторак.

У цьому зв'язку він запевнив, що на зустрічі з міністром оборони США вони "виробили чіткий план щодо розвитку цієї співпраці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-