Торгівля з Україною: РФ хоче ще 10 років

Торгівля з Україною: РФ хоче ще 10 років "грати" за старими правилами

Укрінформ
Росія хоче зберегти технічні регламенти і стандартизацію для своїх товарів, що поставляються в Україну, в умовах імплементації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом до 2025 року.

Про це перед брюссельськими тристоронніми консультаціями заявив глава Мінекономіки РФ Олексій Улюкаєв в інтерв'ю "Російській газеті".

"Для мінімізації цих ризиків (у сфері техрегулювання і стандартизації, які виникнуть в результаті пересертифікації російської продукції - ред.) ми й запропонували партнерам зберегти до 2025 року застосування на території України чинних зараз актів у цих сферах разом з актами, що імплементуються Україною в рамках Угоди про асоціацію з ЄС", - сказав він.

Інакше, вважає Улюкаєв, будуть порушені налагоджені коопераційні зв'язки через значні відмінності між існуючими технічними регламентами Росії і Митного союзу та регламентами ЄС. Призупинення постачань на період отримання нових сертифікатів може згодом не дозволити російським компаніям повернутися на колишній рівень взаємної торгівлі. Таким чином, за словами міністра, галузям російської промисловості буде завдано значних збитків.

Читайте також: Бойкот Україною російських товарів коштує РФ мільярди доларів - експерти

Нагадаємо, що сьогодні у Брюсселі пройдуть тристоронні переговори України, Євросоюзу і Росії щодо імплементації економічної частини Угоди про асоціацію з 1 січня 2016 року.

Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, економічну (про створення зони вільної торгівлі) - наприкінці червня 2014 року, після президентських виборів. Президент Петро Порошенко підписав Угоду в повному обсязі. Того ж року Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували асоціацію. Також документ мають ратифікувати всі країни - члени ЄС.

Україна чекає на завершення ратифікації Угоди всіма державами Євросоюзу до кінця 2015 року. Спочатку передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною і ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Проте у вересні 2014 року, після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України і РФ, сторони домовилися про відтермінування введення положень Угоди до 31 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-