Україну запросили на паризьку Кліматичну конференцію

Україну запросили на паризьку Кліматичну конференцію

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що участь України у Міжнародній кліматичній конференції, яка відбудеться у грудні в Парижі, розширить безпекові можливості нашої держави.

Про це він заявив час спільної з українським президентом Петром Порошенком прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Як не дивно говорити про кліматичні зміни, коли є проблеми з безпекою, але участь у Кліматичній конференції (в Парижі – ред.) може  надати Україні додаткові елементи безпеки, які дозволять бути енергетично незалежним, енергоефективним і заощадливим, тобто мати вищий рівень безпеки. Франція та Україна надають цьому особливого значення», - сказав він.

Читайте також: Олланд обіцяє ратифікацію асоціації до літа

Одним з важливих результатів першого офіційного візиту Президента України до Франції стало підписання угоди між міністерствами захисту довкілля країн. Свої підписи під Адміністративною домовленістю між міністерством екології, сталого розвитку та енергетики Франції та міністерством природних ресурсів України поставили Сеголен Руаяль та Ігор Шевченко. Угода спрямована на сприяння двосторонньому співробітництву у сфері довкілля та стійкого розвитку заснованому на взаємовигідних інтересах.

Нагадаємо, 21-а міжнародна конференція сторін рамкової конвенції ООН зі зміни клімату (СОР 21) запланована до проведення в Парижі в грудні 2015 року. На конференції має бути підписана міжнародна угода щодо клімату, яка прийде на зміну Кіотському протоколу і має знайти відповіді на необхідність обмеження підвищення глобальної температури двома градусами Цельсія. Від результатів цієї конференції залежать життя мільярдів людей на нашій планеті, нинішнього і багатьох майбутніх поколінь.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-