Не минуло й року, як Фучеджі висунули підозру

Не минуло й року, як Фучеджі висунули підозру

Укрінформ
За неналежне виконання службових обов'язків, що призвело до трагічних подій в Одесі 2 травня Генпрокуратура оголосила підозру екс-начальнику міліції громадської безпеки Головного управління МВС в Одеській області Дмитру Фучеджі.

Про це заявив у середу на прес-конференції перший заступник генпрокурора Володимир Гузир, передає кореспондент Укрінформу.

"За результатами розслідування повідомлено про підозру начальнику громадської безпеки  Фучеджі. Він обвинувачується за перевищення влади та службову халатність", - сказав Гузир.

Він уточнив, що Фучеджі звільнив з ізолятора тимчасового тримання велику групу затриманих осіб, а також як начальник підрозділу не забезпечив безпеки під час масових акцій в Одесі.

Читайте також: У Придністров'ї стверджують, що не приховують Фучеджі

Перший заступник Генпрокурора також поінформував, що окрім Фучеджі, до кримінальної відповідальності притягнено трьох працівників органів внутрішніх справ. Кримінальне провадження стосовно них знаходиться в суді на стадії судового слідства.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички, які призвели до загибелі близько 40 осіб. Конфлікт розпочався між проукраїнськи налаштованими громадянами й  ультрас футбольних клубів «Чорноморець» та «Металіст» із одного боку й проросійськими активістами з іншого боку. Протистояння почалися у центрі міста на вулицях Грецькій, Дерибасівській, Грецькій площі. Проросійських активістів відтиснули на місце їх дислокації - Куликове поле. Саме там, на Куликовому полі, було найбільше жертв, зокрема, через підпал штабу сепаратистів у будинку профспілок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-