Аваков: Реально зниклих безвісти на Майдані - лише 8 осіб

Аваков: Реально зниклих безвісти на Майдані - лише 8 осіб

Укрінформ
Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що правоохоронними органами наразі зареєстровано 121 заяву щодо зниклих безвісти осіб під час протестних подій на Майдані, однак реально до цього мают відношення лише 8 громадян.

Про це міністр заявив під час спільного засідання Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції, передає кореспондент Укрінформу.

«Зареєстровано 121 заяву, у тому числі 57 заяв на основі рапортів працівників міліції, про зникнення громадян під час масових акцій протестів на Майдані. Відкрито кілька десятків кримінальних проваджень», - сказав він.

Аваков поінформував, що для розслідування справ щодо зниклих безвісти на Майдані МВС наразі співпрацює з двома громадськими організаціями - «Євромайдан SOS» і «Пошукова ініціатива Майдану». Так, за даними першої організації, досі зниклими безвісти залишаються 27 осіб, а за даними другої - 57. Деякі особи, як встановили правоохоронці, знаходяться в іншому місці проживання, а двоє переховуються через вчинення ними правопорушень.

Читайте також: Слідство встановило ще 13 підозрюваних у розстрілах на Майдані

«Багато осіб зникли за обставинами, не пов'язаними з масовими акціями протестів, і зникли ще до подій на Майдані. Таким чином, на сьогодні слідчими органами внутрішніх справ розслідуються 6 кримінальних проваджень і по суті розслідується зникнення восьми громадян, які можуть бути пов'язані з проведенням масових акцій протестів на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-