В Україні можуть заборонити ще 5 серіалів про російський спецназ

В Україні можуть заборонити ще 5 серіалів про російський спецназ

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення рекомендуватиме комісії при Держагентстві з питань кіно заборонити ще низку російських серіалів.

Про це на прес-конференції в Києві заявив член Нацради Олександр Ільяшенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо щось забороняти, але рекомендувати можемо. Зараз розбираємося. На сьогоднішній момент десь близько 5-6 одіозних, на наш погляд, серіалів. Ми будемо рекомендувати комісії прибрати їх з ефіру», - поінформував чиновник.

У свою чергу голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко уточнив, що під заборону можуть підпасти російські фільми, в яких героїзуються військові РФ. «Наскільки я знаю, зараз буде ще одна пропозиція - заборонити чи скасувати державну реєстрацію кількох фільмів, які в більшій частині стосуються розповіді або де головними героями є представники спеціальних сил призначення, тобто військові», - зазначив він.

Разом з тим, на переконання Артеменка, треба запропонувати вітчизняну альтернативу російським серіалам.

«Існує нагальна проблема в українській високоякісній продукції. На жаль, історія розвитку нашого кінематографу або телевиробництва не дає підстав сподіватися на швидке вирішення цієї проблеми. Але братися за це потрібно», - вважає Артеменко.

У цьому зв'язку, за його словами, напередодні була проведена зустріч із керівництвом Державного агентства України з питань кіно, двох кінопродакшенів «Фільм UA» та «Star Media» та чотирьох найбільших медіагруп. За її результатами вирішено створити "дорожню карту" з розвитку вітчизняного телевиробництва.

Читайте також: Нацрада просить у Мінфіна кошти на розвиток вітчизняних серіалів

Як повідомлялося, 16 вересня на підставі висновків експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів Державна агенція України з питань кіно скасувала реєстрацію 9 фільмам та серіалам російського виробництва. Зокрема, до цього списку увійшли «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко», «Второй убойный», «Зимний круиз», «Честь самурая», «Разреши тебя поцеловать снова», «Ментовские войны 7», «Отдельное поручение»,  «Ментовские войны 4», «Просто Джексон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-