На Рівненщині відкрили ще один Центр психічного здоров'я

На Рівненщині відкрили ще один Центр психічного здоров'я

Фото
Укрінформ
У селищі Гоща на Рівненщині завдяки підтримці українсько-швейцарського проєкту MH4U офіційно відкрили Центр психічного здоров'я.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

«Тепер центр психічного здоров'я є й у Гощі, сьогодні його офіційно відкрили завдяки підтримці від українсько-швейцарського проєкту MH4U», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Центрі сформована команда з психіатра, психотерапевта, психолога та соцпрацівника. Партнери подбали про матеріальне забезпечення та підготовку.

Звернутися у Центр можна як за направленням сімейного лікаря або вузького спеціаліста, так і без нього. Це все анонімно, передбачені як індивідуальна, так і групова психотерапії.

«У таких центрах ми відходимо від неприємного пострадянського уявлення про надання психіатричної допомоги. Ми — одна з чотирьох областей, де це роблять», - зазначив голова облради.

Карауш нагадав, що у січні аналогічний центр відкривали у Вараші.

Читайте також: На Буковині відкрили вже два центри ментального здоров'я

Як повідомляв Укрінформ, відкриття Центру психічного здоров’я відбулося у Вараші на базі місцевої багатопрофільної лікарні. Цей центр з'явився завдяки українсько-швейцарському проєкту «Психічне здоров'я для України» (MH4U).

Рівненська облрада 23 січня 2024 року підписала меморандум про співпрацю з українсько-швейцарським проєктом «MH4U», що підтримує реформування системи психічного здоров’я в Україні. З 1 лютого 2024 року стартує черговий етап проєкту, який триватиме до кінця 2027-го року.

Фото: Офіційний Telegram-канал голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-