Центр Шалімова за 10 днів провів шість трансплантацій нирок

Центр Шалімова за 10 днів провів шість трансплантацій нирок

Укрінформ
У Національному центрі хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова за 10 днів здійснили шість трансплантацій нирок.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Лише в одній лікарні за 10 днів — 6 трансплантацій нирок, а отже, 6 шансів на повноцінне життя. Всі шестеро — пацієнти Національного центру хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реципієнти з різних куточків країни, різного віку і з різною історією хвороби і діагнозами.

Читайте також: У прифронтовому Запоріжжі здійснили першу цьогоріч пересадку нирки

Всі операції — родинні і від померлого донора — проведені в середині лютого, троє пацієнтів уже повернулися додому, ще троє перебувають на реабілітації у лікарні. Їхній стан задовільний, запевнили у МОЗ.

За даними МОЗ, операції з трансплантації нирок в Україні проводять у 21 медичному закладі. Торік було пересаджено 394 нирки, а за два місяці нинішнього року - вже 88. Наразі у списку очікування на таку операцію перебувають майже півтори тисячі пацієнтів.

Читайте також: У Києві за добу провели вісім посмертних трансплантацій від двох донорів

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч трансплантація увійшла в Програму медичних гарантій. До ПМГ-2024 закладена така вартість послуг із пересадки: легень — близько 2,6 млн грн, серця — понад 2 млн грн, печінки — близько 1,5 млн грн,, нирки — близько 800 тис. грн, гемопоетичних стовбурових клітин — до 2,5 млн грн.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-