Установи МОЗ пройдуть аудит із кібербезпеки

Установи МОЗ пройдуть аудит із кібербезпеки

Укрінформ
Установи Міністерства охорони здоровʼя пройдуть аудит з кібербезпеки.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Під час війни Міністерство охорони здоров’я має підвищений рівень загрози кібератак та спроб втручання у свої інформаційні системи та бази даних, тому потребує посилених заходів із кібербезпеки. Програму підвищення рівня кібербезпеки державних структур України реалізовує Представництво Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Clobal) у співпраці з Державним департаментом США. Вона включає аудити із кібербезпеки вибраних МОЗ установ, модернізацію та постачання обладнання та програмного забезпечення, тренінги із кібербезпеки та програми наставництва тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, ці заходи посилять спроможність установ, що є бенефіціарами проєкту, у сфері кібербезпеки, створюючи стійкі та адаптивні процеси захисту систем та даних.

Зокрема, як повідомили у міністерстві, CRDF Global у співпраці з командою експертів Cyber Unit Technologies провела перший тренінг для ІТ-спеціалістів та державних службовців для підвищення обізнаності про численні кіберзагрози сьогодення та надання практичних навичок щодо реагування на наявні загрози.

Учасники тренінгу отримали спеціальні знання та навички для оцінки наявних систем і створення надійного захисту від кіберзагроз та практично відпрацювали умовні реалістичні сценарії втручання в інформаційні системи, таким чином підвищуючи загальний рівень кібербезпеки своїх установ.

Читайте також: Пацієнт може отримати інформацію в електронній системі у лікаря або в НСЗУ - розʼяснення МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого в Україні відбувся Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024 «Стійкість під час кібервійни». Під час форуму пройшло мультиформатне обговорення стратегій і тактик протидії сучасним кіберзагрозам. Форум відбувся за участі представників Державного департаменту США, країн НАТО та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-