На Харківщині курсуватиме ще одна мобільна аптека

На Харківщині курсуватиме ще одна мобільна аптека

Укрінформ
За два тижні на Харківщині почне курсувати ще одна мобільна аптека.

Про це повідомила на брифінгу директорка із маркетингу мережі “9-1-1” Юлія Клименюк, передає кореспондент Укрінформу.

“За перші тижні роботи у січні мобільна аптека змогла відпустити 405 електронних рецептів. Зараз уже набагато більше. І ми розширюємо цей проєкт. Приблизно за два тижні буде ще одна мобільна аптека, яка буде виїжджати та доставляти ліки на території Харківської області”, - сказала Клименюк.

Представниця мережі зауважила, що є запити з Херсонської та Львівської областей на організацію там роботи мобільної аптеки.

Клименюк зауважила, що галузь має проблему з кадрами, оскільки багато фармацевтів через війну виїхали за кордон.

На деокупованих територіях співробітники аптек зіткнулися не лише з руйнуваннями та розграбуванням об’єктів, але і з замінуваннями.

“Крім того, що приїздиш і не розумієш - є що поновлювати чи ні, ти ще бачиш розтяжку або “Пелюстку” - так було в Ізюмі, наприклад. Ми працювали з ДСНС. У деяких наших аптеках були організовані шпиталі окупантів. У Вовчанськ після звільнення фармацевти приїздили у бронежилетах і касках на човнах, бо міст зруйнований”, - зазначила Клименюк.

Читайте також: У МОЗ кажуть, що 89% сіл не мають стаціонарних аптек

Вона зауважила, що аптеки продовжують працювати в Куп’янському районі, зокрема в Ківшарівці, Куп’янську-Вузловому, в Харківському районі - Липцях, Циркунах, населених пунктах, які зазнають російських ударів.

Як повідомлялося, 18 січня на Харківщині почала працювати мобільна аптека. Автомобіль має генератор, старлінк, холодильне обладнання. Аптека відпускає як лікарські засоби за рецептом, так і безрецептурні. Маршрут включає 80 населених пунктів - це села та селища, де немає стаціонарних аптечних пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-