На Хмельниччині зареєстрували спалах кишкової інфекції

На Хмельниччині зареєстрували спалах кишкової інфекції

Укрінформ
В одній з громад Хмельницької області зареєстрували спалах кишкової інфекції.

Про це повідомив у Фейсбуці Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає Укрінформ.

“На Хмельниччині зареєстровано спалах кишкової інфекції. Подію зафіксовано в одній із громад Хмельницької області. Усі хворі – дорослі, мешканці м. Хмельницький. Попередній діагноз – “гострий гастроентероколіт?”, “харчова токсикоінфекція?”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перший хворий відчув себе погано 24 лютого. Протягом наступних двох діб за медичною допомогою звернулися ще десять осіб. Усі з однаковими симптомами: висока температура тіла, нудота, блювота, діарея, різкий біль у животі та знесилення.

Читайте також: В Україні є 65 тисяч доз вакцини проти сказу

Люди повідомили, що 23 лютого відвідували один із закладів громадського харчування.

Нині 8 хворих госпіталізовані у Хмельницьку інфекційну лікарню, 1 хворий перебуває в інфекційному відділенні Ізяславської багатопрофільної лікарні. Всі вони у стані середньої тяжкості. Двоє постраждалих від госпіталізації відмовилися та перебувають на амбулаторному лікуванні.

У Хмельницькому ОЦКПХ поінформували, що 26 лютого спеціалісти центру почали епідеміологічне розслідування спалаху інфекції. Вони провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби харчових продуктів, води та змивів з об’єктів довкілля.

У закладі провели дезинфекцію. Крім цього, організували медичне спостереження за контактними у домашніх осередках.

Епідрозслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, після отруєння студентів у Полтаві перевірили їдальню, де вони могли харчуватися, та виявили там порушення, зокрема кишкову паличку в стравах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-