У Кіровоградській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф

У Кіровоградській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф

Укрінформ
Клінічна дитяча лікарня Кіровоградської області отримала сучасний комп’ютерний томограф.

Медичне обладнання придбане Медичними закупівлями на замовлення Міністерства охорони здоров’я України, передає Укрінформ з посиланням на МОЗ.

"Лікарня є багатопрофільним медзакладом та спеціалізується на наданні медичної допомоги дітям. Щорічно у стаціонарних відділеннях проходить лікування близько 13 тис. маленьких пацієнтів, а у консультативній поліклініці амбулаторну допомогу отримує майже 40 тис. дітей", - йдеться у повідомленні.

У лікарні функціонують спеціалізовані відділення та сучасні діагностичні кабінети, зокрема комп’ютерної енцефалографії, ендоскопії, функціональної та ультразвукової діагностики, фізіотерапевтичне відділення, відділення променевої діагностики тощо.

На сьогодні комп’ютерна томографія, як сучасний метод діагностики, надасть можливість значно покращити якість обстеження та лікування маленьких пацієнтів. Поява медичного обладнання у лікарні, як наголошують в МОЗ, дозволить прискорити надання високоспеціалізованої медичної допомоги – для порятунку ще більшої кількості дітей.

Читайте також: Ляшко у Кропивницькому відвідав лікарню, яку реконструюють

Медичне обладнання змонтоване в спеціально підготовленому для цього приміщенні, а медики вже пройшли кваліфіковане навчання. КТ буде запущено в роботу після отримання дозвільних документів на експлуатацію від ДІЯР.

Як повідомлялося, в обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-