В обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф

В обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф

Фото
Укрінформ
Дніпропетровський обласний клінічний центр діагностики та лікування отримав новітній комп’ютерний томограф.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

“Дніпропетровський обласний клінічний центр діагностики та лікування отримав новітній комп’ютерний томограф. Медобладнання придбане Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що комп’ютерна томографія використовується для діагностики таких захворювань, як розшаровуюча аневризма аорти, тромбоемболія легеневої артерії, ішемічна хвороба серця тощо.

У МОЗ зауважили, що за статистикою, у 30% пацієнтів, яким роблять коронарографію, патології не виявляють.

“Тож пацієнтам із підозрою на ішемічну хворобу як скринінг рекомендується проведення комп’ютерної томографії. Така діагностична процедура дозволяє оцінити доцільність проведення більш складного та інвазивного методу дослідження – коронарографії. Крім того, проведення томографії дозволить медикам планувати хід оперативного втручання”, - пояснили у МОЗ.

У міністерстві підкреслили, що загалом це дозволить лікарям надавати складніші медичні послуги пацієнтам із серцево-судинними патологіями, використовуючи найновітнішу методику діагностування.

Крім того, у МОЗ повідомили, що завдяки підтримці Дніпропетровської ОВА та облради у кардіоцентрі було проведено капітальний ремонт приміщення для встановлення апарату КТ.

Читайте також: Українські лікарні найближчим часом отримають ще 10 компʼютерних томографів

Наразі медичне обладнання вже змонтоване. Частина персоналу має досвід роботи на подібних томографах, інші спеціалісти пройдуть кваліфіковане навчання для роботи з обладнанням.

Лікарі рентгенодіагностичного відділення зможуть працювати з обладнанням після отримання дозвільних документів на експлуатацію від ДІЯР.

Як повідомлялося, протягом останніх трьох років до українських лікарень було доставлено 200 компʼютерних томографів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-