Українські лікарні отримали сучасне обладнання для діагностики стійкого туберкульозу

Українські лікарні отримали сучасне обладнання для діагностики стійкого туберкульозу

Укрінформ
Українські медзаклади отримали 900 наборів картриджів Xpert MTB/XDR для виявлення ДНК мікобактерій туберкульозу, що виконується на оновлених системах GeneXpert.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"GeneXpert є автоматичною системою для молекулярної діагностики з використанням одноразового картриджа, повністю ізольованого від навколишнього середовища. Це дозволяє використовувати прилад у звичайних приміщеннях без організації ПЛР-лабораторії. Завдяки впровадженню в Україні нового молекулярно-генетичного тесту вдається оперативно і точно діагностувати ТБ на ранніх стадіях та зменшити випадки його подальшого прояву", - йдеться у повідомленні.

Постачання обладнання відбулося у рамках співпраці МОЗ, Центру громадського здоровʼя та Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

XpertMTB/XDR — це інноваційна методика у діагностиці лікарсько-стійкого туберкульозу. Сучасне обладнання дозволить ефективно реагувати та у короткі терміни призначити дієву схему лікування для пацієнтів.

Читайте також: В Україні застосовуватимуть ШІ для діагностики туберкульозу

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 року лабораторії Центру громадського здоров’я та обласних центрів контролю та профілактики хвороб отримали сучасне обладнання, яке поліпшить проведення вірусологічної діагностики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-