В Аргентині 29 людей померли від лихоманки Денге, захворювання виявили у більшості провінцій

В Аргентині 29 людей померли від лихоманки Денге, захворювання виявили у більшості провінцій

Укрінформ
У понад половині провінцій Аргентини зареєстрували більше 39,5 тисячі випадків захворювання на небезпечну лихоманку Денге, 29 із яких завершилися летальним результатом.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на аргентинське міністерство охорони здоров’я повідомляє Xinhua.

У відомстві зазначили, що Денге виявили в 14-ти з 24-х провінцій країни, а загальна кількість зареєстрованих на сьогодні випадків перевищила 39,5 тисячі. Із них 29 інфікованих лікарям врятувати не вдалося.

Найбільше хворих на лихоманку в провінціях у центрі й на північному сході країни, а також п’яти на північному заході.

За даними МОЗ Аргентини, лихоманка продовжує поширюватися швидкими темпами. Ще десять днів тому, на початок лютого, в країні було зареєстровано 36,8 тисячі випадків, із яких 1813 були завезені людьми, котрі приїхали до країни з-за кордону.

З кінця серпня минулого року до початку лютого рівень передачі вірусу становив 86 випадків на 100 тисяч жителів по всій країні.

Читайте також: У Бангладеш від лихоманки Денге померли майже 1000 хворих

Лихоманка Денге – це вірусна інфекція, що передається людині через укус інфікованих комарів і є поширеною в тропіках. За даними ВООЗ, у більшості людей, які захворіли на лихоманку Денге, симптоми не розвиваються, але якщо вони з’являються, то можуть включати високу температуру, головний біль, ломоту в тілі, нудоту і висип. Більшість людей одужують приблизно через тиждень, проте у разі важкої форми людину госпіталізують, адже Денге може призвести до летального результату..

Як повідомляв Укрінформ, у Ріо-де-Жанейро за кілька днів до початку карнавалу оголошено надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через спалах лихоманки денге, яку переносять комарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-