За кілька днів до карнавалу в Ріо оголосили надзвичайний стан через лихоманку денге

За кілька днів до карнавалу в Ріо оголосили надзвичайний стан через лихоманку денге

Укрінформ
У Ріо-де-Жанейро оголошено надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я через спалах лихоманки денге, яку переносять комарі.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Мерія Ріо оголосила про відкриття 10 центрів допомоги, створення центру екстрених операцій і виділення лікарняних ліжок для хворих на лихоманку денге. Влада також використовуватиме "димові машини", які розпилюватимуть у повітрі інсектицид в регіонах з найбільшою кількістю хворих. Мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес закликав мешканців міста усунути джерела стоячої води, які використовуються комарами як місця розмноження.

Вибух захворюваності на денге по всій Бразилії змусив щонайменше чотири штати - Акрі, Мінас-Жерайс і Гояс, на додаток до Ріо, - оголосити надзвичайний стан.

З початку 2024 року муніципалітет зареєстрував понад 10 000 випадків захворювання на денге. Це трохи менше половини від загальної кількості випадків - 23 000 - зафіксованих за весь 2023 рік.

У понеділок бразильські військово-повітряні сили розгорнули польовий шпиталь на 60 ліжок у Федеральному окрузі в Сейландії, який мав розпочати лікування пацієнтів.

Це оголошення з'явилося в той час, коли туристи з'їжджаються до Ріо, щоб відвідати карнавал. Поки влада міста не очікує, що спалах зірве карнавал, який офіційно розпочнеться у п'ятницю ввечері і триватиме до 14 лютого.

Читайте також: Вірусолог закликає поки не боятися «хвороби Х» і готуватися до нової гіпотетичної пандемії

Денге - це вірусна інфекція, що передається людині через укус інфікованих комарів і є поширеною в тропічному кліматі. За даними ВООЗ, у більшості людей, які захворіли на лихоманку денге, симптоми не розвиваються, але якщо вони з'являються, то можуть включати високу температуру, головний біль, ломоту в тілі, нудоту і висип. Більшість людей одужують приблизно через тиждень, проте у разі важкої форми людину госпіталізують, адже денге може призвести до летального результату.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у Бангладеш майже 1000 людей померли внаслідок лихоманки Денге.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-