Зеленська разом з міністром охорони здоров’я Данії відвідала дитячу лікарню в Боярці

Зеленська разом з міністром охорони здоров’я Данії відвідала дитячу лікарню в Боярці

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська і міністр охорони здоров’я Данії Софі Леде відвідали обласну дитячу лікарню в Боярці на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

“Рада вітати в Києві міністерку охорони здоров’я Данії Софі Леде та керівницю лікарні ім. Марії Єлизавети в Копенгагені Мерете Ланге. Разом відвідали Київську обласну дитячу лікарню в Боярці – вона є медичною “посестрою” данської лікарні”, - зазначила Зеленська.

Дружина Президента “познайомила гостей із роботою “Школи супергероїв”, яка діє при медичному закладі”.

“Медичне партнерство між лікарнями було започатковане на полях Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen. І сьогодні я особливо щаслива бачити співпрацю наших країн у дії”, - підкреслила Зеленська.

За інформацією Офісу Президента, візит відбувся в межах міжнародного медичного партнерства, яке уклали очільники МОЗ України та 14 країн на полях третього Саміту перших леді та джентльменів 6 вересня 2023 року.

Медичне партнерство, що його запропонувала Україна, передбачає безпосередню співпрацю між українськими й закордонними медзакладами. Вже є 29 меморандумів, які поєднали співпрацею 21 український та 26 іноземних закладів із 15 країн.

Одне з партнерств укладене між Київською обласною дитячою лікарнею у Боярці на Київщині та лікарнею імені Марії Єлизавети в Копенгагені. У цій найбільшій лікарні в країні отримують допомогу не лише діти й підлітки, а й вагітні жінки та родини, що забезпечує безперервний процес спостереження та можливість раннього виявлення багатьох проблем і захворювань.

“Менш ніж пів року тому я мала змогу відвідати Копенгаген, саме тоді я побувала в цій лікарні. Вона вражає своїми найпередовішими підходами, де в центрі всього стоїть дитина, її потреби та інтереси. Під час візиту розповідала данським колегам про ініціативу Міжнародного медичного партнерства, яку ми започаткували спільно з Міністерством охорони здоров’я, та, зокрема запропонувала розглянути як партнера Київську обласну дитячу лікарню в Боярці. Особливо щаслива бачити співпрацю наших країн у дії”, – зазначила Зеленська.

Київська обласна лікарня обслуговує близько 400 тисяч дитячого населення Київської області, інших регіонів України, зокрема тимчасово переміщених осіб, у середньому проліковуючи до 10 тисяч дітей за рік, має вищу акредитаційну категорію та сертифікована за ISO, може працювати в автономному режимі, обладнана власною свердловиною з резервуаром води, потужними дизельними генераторами, кисневою станцією, котельнею на твердому паливі.

На базі лікарні діє "Школа супергероїв" – державний проєкт під патронатом дружини Президента, що забезпечує надання послуг у сфері освіти дітям від 3 до 18 років, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я, з метою безперервності здобуття відповідної освіти. Наразі він діє в 11 медзакладах країни. Передбачено два класи: перший – для дітей 5–11 класів, другий – для учнів початкової школи з відокремленою рекреацією для дошкільнят.

Читайте також: Зеленська зустрілась з першою леді Німеччини - говорили про викрадених РФ українських дітей

Також на базі лікарні діє реабілітаційне відділення, яке надає реабілітаційну допомогу дітям до 18 років з обмеженнями повсякденного функціонування, дітям з інвалідністю високого обсягу. Відділення забезпечує послуги фізичної реабілітації (терапевтичні вправи, позиціонування, розробка суглобів, ЛФК, масаж), ерготерапії тощо.

Медзаклад має паліативне відділення. У його стаціонарі створено умови для лікування больового синдрому ненаркотичними та наркотичними препаратами, проведення необхідних лабораторних та інструментальних обстежень, кисневої та респіраторної підтримки й надання комплексного супроводу пацієнтам зі складними невиліковними хворобами та їхнім родинам із залученням багатопрофільної команди медиків.

Гості відвідали “Школу супергероїв” та відділення лікарні, поспілкувалися з пацієнтами, їхніми рідними та медперсоналом.

“Людиноцентричний підхід до лікування – це коли водночас і ліки, і емоційна підтримка, почуття фізичного та ментального комфорту, турбота та небайдужість і поза медичними процедурами. Тобто дуже багато різних речей, які працюють на одну мету – одужання та якісне життя. Раді працювати над усім цим разом із медичними партнерами з Данії та всього світу", – наголосила Зеленська.

Читайте також: Зеленська відвідала українців, які лікуються у німецькій клініці «Шаріте»

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен 14 грудня 2023 року представив парламенту новий пакет підтримки України на суму 1 мільярд євро.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-