Зеленська відвідала українців, які лікуються у німецькій клініці «Шаріте»

Зеленська відвідала українців, які лікуються у німецькій клініці «Шаріте»

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відвідала українських пацієнтів у німецькій клініці «Шаріте».

Як передає Укінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Діти з важкими онкологічними та гематологічними захворюваннями. Військові та цивільні з опіками та мінно-вибуховими травмами. Усіх цих українських пацієнтів рятують і відновлюють у німецькій клініці «Шаріте», - зазначила перша леді.

Зеленська зауважила, що відвідала клініку разом із першою леді Німеччини Ельке Бюденбендер.

Читайте також: Зеленська обговорила з президенткою Бундестагу викрадення Росією українських дітей

«Тут же мала зустріч із федеральним міністром охорони здоров’я Карлом Лаутербахом і головою правління «Шаріте» Хейо Кремером. Безмежна вдячність кожному, хто розуміє цінність життя й допомагає його рятувати», - підкреслила дружина Президента України.

Як додали у пресслужбі Президента, Зеленська заявила, що високо цінує лідерську роль університетської клініки «Шаріте» та особисте лідерство Кремера в розбудові співпраці між двома країнами у сфері охорони здоров’я.

«Користуючись присутністю пані Ельке Бюденбендер і пана міністра Карла Лаутербаха, хочу подякувати їм, лікарні та всім залученим урядовцям і партнерам за лідерство в наданні медичної допомоги евакуйованим українським громадянам із важкими опіковими та мінно-вибуховими травмами внаслідок російської військової агресії», - сказала дружина Президента України.

Вона наголосила, що Німеччина є основним партнером України у здійсненні медичної евакуації пацієнтів і прийняла понад 30% усіх вивезених з України хворих (дорослих і дітей) у межах спільної з Єврокомісією програми «Медевак» - найбільше серед усіх держав, які долучилися до програми.

Читайте також: Зеленська обговорила з президенткою Бундестагу викрадення Росією українських дітей

Станом на 31 січня до Німеччини евакуйовані 1044 постраждалих, зокрема 735 військовослужбовців. До ФРН вивезено понад 125 дітей з онкологічними захворюваннями. З 11 квітня 2022 року Німеччина щотижня надає пропозиції про готовність прийняти нових пацієнтів. Крім того, німецький уряд забезпечив механізм повернення евакуйованих хворих після лікування.

Корисним є досвід українсько-німецького медичного партнерства на прикладі мережі SOLOMIYA, започаткованої на базі університетської клініки «Шаріте». Це проєкт із надання психосоціальної підтримки українцям, який об'єднує 34 клініки в Німеччині та в Україні, ідеться в повідомленні.

Метою проєкту є зміцнення психічного здоров'я, надання невідкладної допомоги та допомоги у сфері травматології, а також забезпечення необхідними медикаментами. Ініціативу фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Разом із першою леді Німеччини Зеленська відвідала структурний підрозділ «Шаріте» - Клініку педіатрії, онкології та гематології.

Перша українська дитина та її батьки прибули сюди 2 березня 2022 року. Нині клініка допомогла розподілити вже 350 дітей з онкодіагнозами у 52 дитячі онкологічні центри по всій Німеччині за програмою Safer Ukraine St. Jude. У самій «Шаріте» зараз лікуються 23 маленькі пацієнти з України. Ці діти або потребували особливо складного лікування, або були в такому стані, що подальшого транспортування потрібно було уникнути будь-що. У «Шаріте» їм проводять трансплантацію, комбіновану хіміоімунотерапію, CAR-T-клітинну терапію.

Як заявив на зустрічі Кремер, незабаром 35 студентів з України навчатимуться в університетській клініці «Шаріте».

Перші леді поспілкувалися з українськими дітьми - пацієнтами клініки.

«Разом із ними сподіваємося: вони повернуться здоровими та зміцнілими вже в мирну й безпечну Україну», - сказала Зеленська.

Крім того, під час візиту до Німеччини перша леді України провела зустріч із президенткою Бундестагу Бербель Бас.

«Передусім хочу подякувати вам особисто, німецькому Бундестагу та всьому німецькому народу за вагому й тверду підтримку України від самого початку повномасштабного вторгнення Росії. Вдячні за ваш візит солідарності в Україну 8 травня 2022 року та вашу особисту послідовну підтримку парламентського виміру діяльності Кримської платформи. Те, що Україна дедалі більше звучить у світі, - велика й справедлива інформаційна перемога», - сказала перша леді.

Зеленська також узяла участь у заході в резиденції федерального президента Німеччини Bellevue Palace (Берлін) з нагоди Українсько-німецької конференції з питань ментального здоров’я, психосоціальної підтримки та реабілітації, де зустрілася з Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Фото: сайт Президента

«Цього року Німеччина прийматиме важливу конференцію з питань відновлення України, яка відбудеться в червні в Берліні. Сподіваємося на її успішне проведення та вагомий внесок міжнародної спільноти у відбудову України, а отже, інвестицію в наше спільне безпечне майбутнє», - зазначила Зеленська під час зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, Лаутербах під час українсько-німецької конференції з питань психічного здоров’я, психосоціальної підтримки та реабілітації, яка відбулася 2 лютого в Берліні, заявив, що допомога Україні для лікарів і пацієнтів на місцях, а також через лікування українців у Німеччині буде залишатися одним із пріоритетів німецького уряду.

Головне фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-