Медзакупівлі торік придбали ліків для онкохворих на ₴2,5 мільярда

Медзакупівлі торік придбали ліків для онкохворих на ₴2,5 мільярда

Укрінформ
У 2023 році ДП "Медичні закупівлі України" придбали препаратів та медичних виробів для лікування онкохворих дорослих і дітей на суму 2,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба держпідприємства.

"В 2023 році Медзакупівлі України придбали майже 100 різних препаратів та медичних виробів для безоплатного лікування онкологічних хвороб у дорослих пацієнтів. Загальна вартість цих товарів – понад 2,1 млрд грн. Також на 400 млн грн було придбано препарати для лікування дітей, що стикнулися з онкозахворюваннями", - йдеться у повідомленні.

Держпідприємство закуповує для українців хіміотерапевтичні ліки, препарати супроводу (застосовуються для зменшення токсичності хіміопрепаратів), медичні вироби, що застосовуються для боротьби з раком тощо.

Крім того, торік Медзакупівлі придбали 15 лінійних прискорювачів, що дозволяють прицільно впливати безпосередньо на ракові клітини або пухлини у внутрішніх органах пацієнта, знищуючи їх або зупиняючи їх ріст з мінімальним пошкодженням здорових тканин.

Зазначається, що у такій кількості це обладнання закуповувалося за державні кошти вперше.

Читайте також: Україна закупить понад 1 мільйон доз вакцини проти поліомієліту

Як повідомлялося, на лікування онкозахворювань у 2024 році передбачено 6,3 млрд грн.

4 лютого - Всесвітній день боротьби з раком. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2050 року кількість випадків раку у світі зросте на понад 75%.

Найбільш поширеним у світі нині рак легенів, на другому місці — рак молочної залози у жінок. Також поширеними є рак печінки та шлунка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-