Кількість випадків раку у світі може зрости на понад 75% найближчими десятиліттями - ВООЗ

Кількість випадків раку у світі може зрости на понад 75% найближчими десятиліттями - ВООЗ

Укрінформ
До 2050 року кількість випадків раку у світі зросте на понад 75% — такі прогнози оголосила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 2050 року кількість випадків раку у світі зросте більш ніж на 75%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, якщо у 2012 році у світі зафіксували 14,1 мільйона нових випадків захворювання на рак та 8,2 мільйона летальних випадків від нього, то у 2022-му ці показники сягнули 20 мільйонів нових випадків та 9,7 мільйона смертей.

Міжнародне агентство ВООЗ із дослідження раку (IARC) прогнозує, що до 2050 року буде зафіксовано понад 35 мільйонів нових випадків раку (це на 77% більше, ніж у 2022 році), а кількість летальних випадків подвоїться до понад 18 мільйонів.

Ключовими чинниками зростання випадків раку, за оцінками ВООЗ, є вживання тютюну та алкоголю, а також ожиріння.

Згідно з прогнозами, у 2050 році в країнах з найвищим рівнем прибутків зафіксують 4,8 мільйона нових випадків захворювань на рак, але в країнах з низьким рівнем прибутку це число буде значною вищим. А смертність від раку у бідних країнах збільшиться майже вдвічі.

«Ті, у кого найменше ресурсів для боротьби з раком, візьмуть на себе основний тягар», — зазначив представник IARC доктор Фредді Брей.

Читайте також: ВООЗ попереджає про тривожні темпи захворюваності на кір у Європі

Сьогодні найбільш поширеним у світі є рак легенів, на другому місці — рак молочної залози у жінок. Також поширеними є рак печінки та шлунка.

Як повідомлялося, компанія BioNTech, яка розробила вакцину від коронавірусу Pfizer, засновану на використанні модифікованої нуклеозидами матричної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), заявила про успішні випробування вакцини проти раку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-