Охматдит відзначає 130 років із дня відкриття

Охматдит відзначає 130 років із дня відкриття

Фото
Укрінформ
Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» у четвер, 1 лютого, святкує свій 130-й день народження.

Як передає Укрінформ, про це колектив лікарні повідомив у Фейсбуці.

«Лікарня відзначає 130 років з моменту свого відкриття. Ми не знаємо, багато це чи мало і як виміряти всі здобутки. «Охматдит» переживає вже третю війну, але не зупиняє свою роботу ні на мить», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у дописі, за 130 років змінилося багато чого: науковці відкривали нові хвороби та винаходили ліки, медики освоювали нові підходи в лікуванні, будувалися нові корпуси та відкривалися нові відділення, та одне лишалося незмінним - місія рятувати життя.

«Зараз усі українці переживають нелегкий час. Багато життів скалічені війною. Багато життів втрачені. І попри все наша команда виконує свою роботу - бореться за кожне життя, за кожну усмішку дитини та за наше спільне майбутнє», - підкреслюють лікарі.

Читайте також: В Охматдиті провели унікальну операцію хлопчику, який не міг повноцінно дихати

Колектив «Охматдиту» зазначає, «в цей день хочеться дякувати людям: нашим медикам, персоналу, всій команді, нашим сильним пацієнтам та їх люблячим родинам, благодійникам та волонтерам. Кожного дня ми разом робимо щось по-справжньому видатне. Щось, що часом ховається за рутинними діями: крапельницями, перевʼязками, оглядами та операціями. Ми боремося за те, щоб життя неодмінно перемагало. Це все робить кожен з вас, наших працівників та наших пацієнтів. Саме в цій синергії «Охматдит» розвивається попри будь-які труднощі та виклики».

Як зауважують медики лікарні, «ми не можемо знати майбутнє, та точно самі обираємо свій курс. В «Охматдиту» він чіткий, визначений ще 130 років тому: рятувати життя, захищати дитинство і материнство, любити свою справу».

Охматдит відзначає 130 років із дня відкриття / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Лікарі «Охматдиту» побажали міцного здоровʼя усім, завдяки кому лікарня розвивається та процвітає, а також додали, що разом нам все під силу.

Як повідомлялося, «Охматдит» є найбільшою дитячою лікарнею України. Її історія розпочалася в 1894 році, коли на кошти видатного підприємця та мецената М. А. Терещенка відкрили Київську безоплатну Цесаревича Миколая лікарню для чорноробів та незаможних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-