У Торецьку встановили модульну клініку первинної меддопомоги

У Торецьку встановили модульну клініку первинної меддопомоги

Укрінформ
У Торецьку на Донеччині встановили нову модульну клініку первинної медичної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Завдяки співпраці МОЗ та ВООЗ, у тих регіонах України, які зазнали найбільше руйнувань та пошкоджень через російську збройну агресію, ми встановлюємо модульні клініки “первинки” та станції екстреної медичної допомоги. Ця робота активно триває ще від початку війни, аби попри непростий час українці мали змогу отримати необхідні медичні послуги. Ми бачимо, як ворог продовжує цілеспрямовано бити по українській цивільній інфраструктурі, зокрема й лікарнях. На сьогодні внаслідок обстрілів та ударів РФ вже пошкоджено 1518 об’єктів медзакладів та ще 195 — зруйновано вщент", - сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За його словами, поява модульних амбулаторій допомагає оперативно розв’язати важливу проблему у забезпеченні пацієнтів першочерговими медичними послугами.

Зі свого боку, представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зауважив, що у 2024 році ВООЗ продовжить встановлювати модульні клініки первинної медичної допомоги там, де це необхідно, та за погодженням з МОЗ.

"Важливо забезпечити наявність обладнаного місця, куди люди можуть прийти та де медичні працівники доступні для надання підтримки й рекомендацій. Первинна медична допомога важлива для забезпечення доступу до лікування хронічних захворювань й для збереження довіри до системи охорони здоров’я", - сказав він.

Зазначається, що у тимчасовій модульній клініці у місті Торецьк прийматимуть два лікарі. Щоденно кожен лікар зможе надати медичні послуги до 30 пацієнтів.

Читайте також: У Мощуні на Київщині відкрили новий «Пункт здоров’я» замість зруйнованого росіянами

Крім того, зважаючи на постійні обстріли та авіаудари, біля амбулаторії встановлено укриття, щоб убезпечити лікарів та пацієнтів. Медзаклад зможе функціонувати навіть за умов блекаутів, адже його обладнано генератором для безперебійного електроживлення.

Також клініку «первинки» оснащено необхідними зручностями, включаючи електрику, санітарні вузли, кімнати очікування та кімнати для огляду пацієнтів.

Як повідомлялося, на Харківщині встановили три модульні клініки «первинки» - у Міловій, Осколі та Старому Салтові, де медичні заклади зруйнували російські війська.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-