На Харківщині встановили три модульні амбулаторії

На Харківщині встановили три модульні амбулаторії

Фото
Укрінформ
На Харківщині встановили три модульн клініки «первинки» - у Міловій, Осколі та Старому Салтові, де медичні заклади зруйнували російські війська.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Спільно з World Health Organization Ukraine встановили нові модульні клініки «первинки» в деокупованих районах Харківщини. Йдеться про села Мілова, Оскіл та селище Старий Салтів. Після окупації росіян місцеві медзаклади були знищені чи сильно пошкоджені, а відтак доступ до медичного обслуговування мешканців був вкрай ускладненим”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, модульна клініка у селі Мілова може обслуговувати близько 600 пацієнтів. У ній працюватимуть лікар і дві медсестри. Цілодобово на місці перебуватиме медична сестра. В амбулаторії Осколу прийматимуть двоє лікарів. Медзаклад може обслуговувати майже 2 тис. пацієнтів. У клініці в Старому Салтові працюватимуть сімейний лікар і лікар-терапевт.

Читайте також: У двох селах на Херсонщині змонтували мобільні укриття

Зазначається, що медзаклади мають генератори для безперебійного електроживлення та вентилятори, які підтримують оптимальну температуру. У них обладнані санітарні вузли та кімнати очікування.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині працює мобільна амбулаторія, де пацієнтів приймають вузькопрофільні лікарі.

Фото: МОЗ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-