Дніпропетровщина стала медичним хабом для жителів чотирьох областей

Дніпропетровщина стала медичним хабом для жителів чотирьох областей

Укрінформ
З перших днів повномасштабної війни Дніпропетровщина стала медичним хабом для жителів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це в Телеграмі повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

“Дніпропетровщина - медичний хаб з перших днів війни. Не тільки для внутрішньо переміщених осіб, але й для жителів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей”, - написав Лукашук. 

За його даними, у бюджеті Дніпропетровщини на 2024 рік закладено 1,2 млрд грн на роботу та розвиток медичної галузі. З цієї суми 408,4 млн грн передбачено на обласну програму "Здоров’я населення Дніпропетровщини на 2020 – 2024 роки". Це видатки на медикаменти, придбання сучасного обладнання тощо.

Ще 163,3 млн грн, додав Лукашук, - субвенція з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у сфері охорони здоров'я.

Голова Дніпропетровської обласної ради повідомив, що зараз у медзакладах триває етап контрактування з Національною службою здоров'я України. Програма медичних гарантій-2024 охоплює всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомогу та реабілітацію в сфері охорони здоров’я як дорослим так і дітям.

Читайте також: Цифровізація медицини: топ-10 проєктів 2023-го року

Лукашук поінформував, що у цьому році Програма медичних гарантій сфокусована на відновленні здоров’я та людського потенціалу. 

Як повідомлялось, у Дніпропетровській області ворог обстріляв з артилерії та спрямував 9 дронів-камікадзе по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах. Пошкоджені господарчі споруди.

Фото: pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-