Грип та коронавірус: МОЗ заявляє, що перевищення епідпорогу немає у жодному регіоні

Грип та коронавірус: МОЗ заявляє, що перевищення епідпорогу немає у жодному регіоні

Укрінформ
У жодному регіоні перевищення епідпорогу по захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 немає.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"В усіх регіонах України наразі зберігається неепідемічний рівень, тобто перевищення епідпорогу по грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекціях, включаючи ковід, наразі немає і не зареєстровано. Ми реєструємо в середньому від тижня до тижня від 130 до 150 тисяч нових випадків. Це сумарно грип, гострі респіраторні вірусні інфекції, ковід. Кількість госпіталізацій наразі не перевищує і складає в середньому 4 тис. випадків за один тиждень, тобто 5% від кількості захворілих. По суті, ми перебуваємо зараз в середині епідемічного сезону, епідпідйому", - поінформував Кузін.

Заступник міністра зазначив, що наразі серед усіх захворілих та госпіталізованих 50% становлять діти. Так, за його словами, за минулий тиждень по країні було зафіксовано 121 тис. захворілих на грип, ГРВІ та ковід, з них 59 тис. - діти.

Кузін нагадав, що є рекомендація ВООЗ і відповідна норма - введенням маскового режиму при підвищенні захворюваності на грип, ГРВІ та ковід.

"Коли ми спостерігаємо такі підйоми, то відповідним рішенням обласних комісій ТЕБ та НС за поданням головних державних санітарних лікарів областей ухвалюється рішення щодо запровадження маскового режиму в окремих установах, навчальних закладах. Але станом на сьогодні, враховуючи, що поки що ми перебуваємо на неепідемічному рівні, таких рішень на рівні областей ще не було", - сказав високопосадовець.

Читайте також: Захворюваність на коронавірус у світі за місяць зросла на 52% - ВООЗ

Він нагадав, що існує також рекомендація, яка є постійною, стосовно використання масок хворими людьми і яка полягає у тому, що людина, яка захворіла на грип, ГРВІ чи ковід, має використовувати маску, щоб не наражати на небезпеку інфікування оточення.

Як повідомлялося, за даними Міністерства охорони здоровʼя, з жовтня в Україні на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей, 56% — діти. Найефективнішим способом посилення імунітету проти грипу та COVID-19 у світі визнана вакцинація. Наразі усі області забезпечені безоплатною вакциною проти COVID-19. Вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer — вакцина Comirnaty для дітей). Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням або зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: Грипозний сезон: кому і як рекомендує МОЗ носити маски

Щеплення проти грипу рекомендовано робити щосезону. Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-