У львівському Охматдиті врятували передчасно народжених близнюків

У львівському Охматдиті врятували передчасно народжених близнюків

Фото
Укрінформ
Лікарі львівського Центру дитячої медицини успішно виходили передчасно народжених близнюків. Одна з дівчаток була на межі життя та смерті, але медики її врятували.

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр дитячої медицини, передає Укрінформ.

«У Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит», успішно виходили передчасно народжених близнюків. Одна з дівчаток мала некротизуючий ентероколіт з перфорацією (запалення і некроз кишечника), абсцес черевної порожнини (наповнена гноєм порожнина в мʼяких тканинах тіла) та перитоніт (запалення очеревини)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сім'я - із Жовкви, що на Львівщині. Дівчатка-близнючки Устина і Тереза народилися в одному з пологових Львова на 31 тижні вагітності мами. Вага Терези при народженні - 950 грамів, а Устини - 1180 грамів. Обоє немовлят мали анемію недоношених. Однак Тереза поступила до Центру дитячої медицини у значно складнішому стані. У немовляти був абсцес черевної порожнини, бактеріальний сепсис, некротичний ентереколіт з перфорацією та вродженою пневмонією. Команда лікарів одразу прооперувала дівчинку.

Читайте також: 9-місячну дитину виписали з Охматдиту після операції на серці і печінці, що тривала майже добу

«Це був дуже складний випадок, дитина була на межі життя і смерті», - наголосила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру дитячої медицини Галина Заремба.

Завдяки цілому спектру фахових і швидких дій спеціалістів маля успішно виходили. Терезі провели величезний перелік лікуючих заходів та процедур. Якийсь час дівчинка отримувала ще препарати заліза та антибіотикотерапію.

При виписці з лікарні вага Терези була 2100 грамів, а Устини - 3280 . Близнючки добре розвиваються, ростуть та набирають вагу.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році у Львівському перинатальному центрі виходили «дюймовочку», яка народилася зростом з кулькову ручку і мала вагу 640 грамів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-