У Львові виходили немовля зі зростом як кулькова ручка і вагою трішки більше 600 грамів

У Львові виходили немовля зі зростом як кулькова ручка і вагою трішки більше 600 грамів

Фото
Укрінформ
У Львівському пренатальному центрі виходили «дюймовочку», яка народилася зі зростом у кулькову ручку і мала вагу 640 грамів.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівського обласного клінічного перинатального центру, передає Укрінформ.

«Дитинка на зріст у кулькову ручку та вагою 640 грам - найменше маля, яке успішно виходили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі», - йдеться у повідомленні.

В лікарні зазначають, що дівчинка народилася на 24 тижні вагітності, з 3/4 балами за шкалою Апгар.

У Центрі дитина провела три місяці. З них - 43 дні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Далі був етап виходжування, який тривав 49 днів. З 77 доби від народження дівчинка уже змогла перебувати з мамою, в якої завдяки консультантам було налагоджене грудне вигодовування.

«Дитина виписана з вагою 2480 грам. Тепер чекаємо цю чудову сім‘ю у відділенні медичної реабілітації для занять з фізичним терапевтом, де наш педіатр складе індивідуальну схему вакцинації та гармонійного розвитку», - додають у Центрі.

Щороку в світі передчасно народжується 15 млн. дітей, це кожен 10 малюк. В Україні раніше терміну з’являється на світ кожна 12 дитина. Кількість передчасно народжених дітей зростає щороку. Найменша дитина, яку виходили в Україні, народилася з вагою 470 г, у світі – 245 г.

Читайте також: У Львові відкрили Банк грудного молока

Як повідомляв Укрінформ, найменша дівчинка Сейбі народилася у грудні 2018 в лікарні в американському місті Сан-Дієго. Тоді вона важила майже як звичайне яблуко – 245 г. Було мало шансів на її виживання, але американські лікарі врятували найменшу новонароджену дитину. За даними британської газети, уже у 5 місяців дівчинка важила 2,27 кг.

Фото: Фейсбук Львівського обласного клінічного перинатального центру

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-