У Китаї фіксують низьку COVID-захворюваність і заперечують появу нових невідомих вірусів

У Китаї фіксують низьку COVID-захворюваність і заперечують появу нових невідомих вірусів

Укрінформ
Стійка тенденція до зменшення кількості випадків діагностики та лікування респіраторних захворювань спостерігається у відділеннях невідкладної допомоги та амбулаторних відділеннях медичних закладів Китаю.

Про це на пресконференції у Пекіні повідомив речник Національної комісії охорони здоров’я КНР Мі Фен, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

За його словами, клініки первинної ланки лікування вірусних інфекцій ефективно задовольняють медичні потреби пацієнтів і забезпечені всіма необхідними медичними засобами.

Про ситуацію з COVID-19 у Китаї окремо розповів науковий співробітник Китайського центру контролю і профілактики захворювань Чан Чжаожуй, який повідомив, що кількість заражень COVID-19 у країні залишається на низькому рівні.

Стосовно нового варіанту штаму JN.1, який, за даними глобального моніторингу, від листопада став одним із найпоширеніших у деяких країнах, Чан запевнив, що ризик для здоров’я населення Китаю від нього відносно низький.

Читайте також: ВООЗ не бачить у спалахах пневмонії у Китаї загрози нової епідемії

Фахівець зауважив, що субваріант JN.1 COVID-19 є сублінією варіанту Omicron, який у Китаї вперше діагностували 31 серпня.

Проте відтоді по всій країні зареєстровано лише 160 випадків інфікування Omicron та його підваріантами, з яких у 148 випадках його виявили у тих, хто повернувся з-за кордону, і 12 локальних захворювань. Важких і критичних випадків не виявлено.

Чан нагадав, що 21 листопада Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно заявила про нижчу небезпеку Omicron для здоров’я людей, назвавши низькою імовірність важкого протікання захворювання у разі зараження цим варіантом COVID-19.

Він також вкотре наголосив, що до цього часу в Китаї не виявлено нових невідомих вірусів чи бактерій під час моніторингу збудників респіраторних захворювань.

Читайте також: Сезон захворюваності на грип і COVID-19: у Чернівецькій області перевищений епідпоріг

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада - початку грудня в північних регіонах Китаю спостерігався різкий сплеск респіраторних захворювань серед дітей, коли щодоби діагностували понад 7 тисяч нових випадків.

Мовчання китайської влади й загальний дефіцит інформації про патогени, що провокують захворювання, спричинили чутки про новий небезпечний вірус та привернули увагу ВООЗ. В ЗМІ писали про «недіагностовану пневмонію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-