У Вінницькій ОВА розповіли про забезпеченість медзакладів генераторами

У Вінницькій ОВА розповіли про забезпеченість медзакладів генераторами

Ексклюзив
Укрінформ
На Вінниччині спеціалізовані заклади охорони здоров’я обласного підпорядкування та територіальних громад стовідсотково забезпечені генераторами автономного електроживлення.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

«Забезпечення джерелами автономного електроживлення для закладів медицини у прямому сенсі життєво важливе. Адже йдеться не лише про забезпечення їхньої роботи як такої. А й про функціонування приладів життєзабезпечення пацієнтів. Ми намагаємося максимально підготуватися до можливих форсмажорів, які можуть виникнути у сфері енергетики через ворожі обстріли. Тому подбали, щоб заклади охорони здоров’я обласного підпорядкування та територіальних громад були забезпечені генераторами стовідсотково», - повідомила Задорожна.

За її словами, станом на 8 грудня на Вінниччині усі 59 спеціалізованих закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та територіальних громад області забезпечені генераторами автономного електроживлення. Йдеться про 237 генераторів. Із них у розпорядженні закладів медицини обласного підпорядкування наявний 91 енергоагрегат, у закладах територіальних громад – 146.

Посадовець зазначила, що тільки з початку 2023 року до закладів поставлено 71 генератор. Залучали енергообладнання для медустанов області, використовуючи усі можливі шляхи.

Читайте також: Українські медзаклади отримають ще 27 потужних генераторів

«Ми працювали за різними напрямами. Частину обладнання медицина отримала за сприяння Вінницької обласної військової адміністрації в якості благодійної допомоги. Також генератори постачалися МОЗ України як гуманітарна допомога від західних партнерів. Окрім того, вони надходили як допомога від Всесвітньої організації охорони здоров’я, глобальної гуманітарної некомерційної організації «Міжнародний медичний корпус», міжнародної організації «Юнісеф», міжнародної організації з міграції в Україні. А ще від ООН за сприяння МОЗ та інших благодійних організацій. Також генератори купували за кошти місцевого бюджету і кошти НСЗУ», - зазначила начальниця департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА.

Задорожна уточнила, що наразі із загальної кількості генераторів, які перебувають у розпорядженні спеціалізованих закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та територіальних громад, залишаються непідключеними п'ять. Заклади, на території яких вони встановлені, працюють над їх підключенням та введенням в експлуатацію до кінця цього року.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині наразі генераторами різної потужності забезпечені 315 об’єктів критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-