МОЗ і Міжнародний фонд «Відродження» підписали меморандум про співпрацю

МОЗ і Міжнародний фонд «Відродження» підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України підписало меморандум про співпрацю з Міжнародним фондом «Відродження».

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Підписання меморандуму відбулося під час першого засідання Міжнародної коаліції держав з питань повернення українських дітей. 

За словами Ляшка, документ передбачає спільну роботу у сфері психологічної реабілітації та психологічної підтримки громадян, зокрема членів сімей військовослужбовців і загиблих унаслідок війни, військовополонених і переселенців. 

Для реалізації запланованих проєктів обрані два заклади МОЗ в Одеській області: Український медичний Центр реабілітації матері та дитини і Спеціалізований (спеціальний) санаторій «Аркадія».

У межах співпраці з фондом заплановане, зокрема, навчання медичних працівників. Також відбуватиметься пошук стейкхолдерів і потенційних інвесторів для влаштування модульних центрів надання медичної та реабілітаційної допомоги, оновлення матеріально-технічної бази і медичного обладнання. 

Глава МОЗ висловив переконання, що саме Одеська область має потенціал для того, щоб стати справжнім хабом зі психологічної реабілітації.

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки лікарів можуть надавати психологічну допомогу на «первинці»

«Росія, розв’язавши війну, змусила українських дітей стати свідками жорстокості: бомбардувань, ракетних обстрілів, вибухів, вбивств та насильства. Десятки тисяч дітей були депортовані окупантами. Повернути депортованих українських дітей додому, домогтись того, аби винні понесли відповідальність, та забезпечити всі можливості для психологічної реабілітації дітей, що постраждали від жахіть війни – важливе завдання держави», – наголосив міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні на зустрічі радників з національної безпеки та зовнішньої політики представники Канади запропонували створити коаліцію країн, яка сприятиме поверненню депортованих Росією українських дітей.

Ініціатива стала логічним продовженням програми Bring Kids Back UA.

Фото: Віктор Ляшко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-