Україна отримає мільярд доларів на боротьбу з соціально-небезпечними хворобами

Україна отримає мільярд доларів на боротьбу з соціально-небезпечними хворобами

Укрінформ
Глобальний фонд із боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією виділить Україні понад $1 млрд безповоротної фінансової допомоги для подолання соціально-небезпечних хвороб в Україні. 

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, це результат ефективної роботи Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Зазначається, що Нацрада виконує роль координаційного механізму країни з виконання програм Глобального фонду, який станом на кінець 2023 року надав Україні понад $ 913 млн США безповоротної фінансової допомоги для здійснення програм і заходів у сфері ВІЛ, ТБ, а також на стримування впливу COVID-19 на програми у цій сфері.

Читайте також: Глобальний фонд надасть Україні грант на $165 мільйонів

У відомстві поінформували, що чинна сьогодні програма Глобального фонду у період 2021–2023 роки на суму понад $135,8 млн включає низку заходів, спрямованих на посилення системи виявлення та діагностики нових випадків ВІЛ-інфекції та туберкульозу, а також посилення взаємодії чинних систем та їх інтеграцію в реформування охорони здоров’я України.

Виконавці програм Глобального фонду в Україні – основні реципієнти або розпорядники коштів, яких визначає та затверджує Національна рада. На поточний період та на 2024–2026 роки виконавцями програм визначені: Державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України», міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» та БО «100 відсотків життя». 

У МОЗ також нагадали, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.07 № 926, Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу утворена та діє як консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України.

До складу Національної ради входять 40 осіб, які представляють Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство соціальної політики України, Міністерство молоді та спорту України та інші зацікавлені органи виконавчої влади. Також до складу Національної ради входять Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, народний депутат України, представники ООН та Агентства США з міжнародного розвитку, федерації роботодавців, профспілок, асоціації органів самоврядування, Ради церков і релігійних організацій, Академії медичних наук України, а також організацій громадянського суспільства, які представляють інтереси провайдерів послуг та різних ключових груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-