Інститути Національної академії меднаук фінансуватимуться через НСЗУ

Інститути Національної академії меднаук фінансуватимуться через НСЗУ

Укрінформ
Медична реформа продовжується і залучення закладів НАМНУ до Програми медичних гарантій, зокрема, які надають медичну допомогу дітям та дорослим, - один із основних  стратегічних напрямів розвитку системи охорони здоровʼя на найближчу перспективу. 

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

Національна служба здоров’я України, Міністерство охорони здоров’я України та Національна академія медичних наук України провели зустріч щодо входження у 2025 році в Програму медичних гарантій закладів Національної академії медичних наук України. 

Читайте також: Радуцький: Інститути Академії меднаук мають перейти на фінансування НСЗУ вже в січні

Голова НСЗУ Наталія Гусак зазначила, що зустріч є першою із серії запланованих заходів щодо підготовки інститутів Академії до переходу на фінансування за програмою медичних гарантій у 2025 році, що сприятиме підвищенню доступності до медичної допомоги для дітей та дорослих. 

“Ми з вами маємо спільну мету - це забезпечення надання якісних медичних послуг населенню України, яке зараз насправді дуже того потребує і дуже потребує єдиних стандартів та єдиних підходів,  як і в наданні медичних послуг, так і у фінансуванні. У  нас є амбітна ціль. І я сподіваюсь, що за 2024 рік дуже легкими і простими кроками ми наблизимося до того, що ваші колективи, ваші поважні заклади приєднаються  до єдиного медичного простору з найбільшим комфортом. Тому, сьогодні в стінах НСЗУ ми разом з вами започатковуємо легкий перехід у 2025 році до Програми медичних гарантій, до єдиного медичного простору ваших закладів”,  - зазначила Гусак.

Читайте також: На Програму медгарантій-2024 у бюджеті запланували понад ₴158 мільярдів

Своєю чергою перший заступник міністра МОЗ Сергій Дубров наголосив, що з 1 січня 2025 року абсолютно всі заклади,  незалежно від підпорядкування будуть працювати за єдиними, прозорими, зрозумілими для всіх критеріями та умовами.

"Необхідно, щоб цей перехід відбувався без ексцесів, відбувався мʼяко і першочергово, щоб не постраждали пацієнти. Команда НСЗУ у цьому напрямку співпрацює  з усіма закладами НАМНУ, які насамперед мають ефективно впроваджувати  інформатизацію, активізувати роботу в ЕСОЗ  та   обліковувати свої витрати згідно з чинним законодавством, котре чітко регламентує, як це треба робити. Адже саме аналіз цих даних в подальшому дозволяє отримувати достатньо інформації для розрахунку тарифів на національному рівні”, - сказав Дубров.   

Президент НАМНУ Віталій Цимбалюк зазначив, що Академія медичних наук України  готова тісно співпрацювати з Національною службою здоров'я, щоб і в напрямку наукової, і лікувальної роботи було досягнуто максимальних результатів. 

Фото: НСЗУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-