Ін'єкції для схуднення можуть допомагати і при серцево-судинних проблемах

Ін'єкції для схуднення можуть допомагати і при серцево-судинних проблемах

Дослідження
Укрінформ
Активна речовина семаглутид, яка міститься в ін'єкціях для схуднення, може знижувати на 20% ризики виникнення серйозних серцево-судинних проблем.

Як передає Укрінформ із посиланням на Der Standard, про це йдеться у дослідженні, яке фінансувалося виробником семаглутиду компанією Novo Nordisk.

"Використання ліків проти діабету та для схуднення у повсякденному житті зараз також демонструє все більше і більше додаткових ефектів. Наприклад, вони також знижують ризик серйозних серцево-судинних проблем", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦГЗ долучиться до проєкту зі зменшення тягаря серцево-судинних захворювань та діабету

Згідно з опублікованим в журналі New England Journal of Medicine дослідженням, протягом 33 місяців велося супроводження близько 17 600 осіб віком від 44 років, які не хворіли на цукровий діабет. Після цього за учасниками спостерігали ще 40 місяців, встановлено, що "ризик як нефатальних інфарктів, так і нефатальних інсультів в результаті зниження ваги у групі, яка приймала активну речовину, стійко знизився на 20% порівняно з групою, яка приймала плацебо".

"Ці сприятливі ефекти є результатом поєднання зниження ваги та рівня холестерину, контролю цукру в крові та артеріального тиску", - заявив кардіолог і фахівець з серцевої недостатності з Університетської лікарні Вюрцбурга Штефан Шторк.

Читайте також: В Україні щороку понад 400 тисяч осіб помирають від серцево-судинних захворювань

Поруч з цим, молекулярний біолог та експерт з серцево-судинного метаболізму з Мюнхенського університету Александр Бартельт зазначив, що препарат особливо вітається, оскільки він вперше пропонує пацієнтам, які потребують швидкого схуднення за станом здоров'я, неінвазивну альтернативу.

"Досі пацієнти часто мали лише можливість хірургічного втручання на шлунку. Це пов'язано з тим, що зміни в раціоні харчування, як правило, важко підтримувати, а результати досягаються недостатньо швидко", - сказав він.

Читайте також: Додаток, який розраховує ризик інсульту, доступний українською

Як повідомляв Укрінформ, в Україні кожного року від серцево-судинних захворювань помирають близько 400 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-