У Львові данська компанія передала українським військовим 16 спортивних протезів

У Львові данська компанія передала українським військовим 16 спортивних протезів

Фото
Укрінформ
У Львові в рамках проєкту реабілітаційного центру "Незламні" та данської компанії з виробництва спортивних протезів Levitate, пацієнти центру отримали в подарунок 16 бігових протезів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загалом для воїнів передали 16 бігових протезів. Дванадцять захисників відразу після їх встановлення взяли участь у першому забігу та тренуванні з перешкодами.

Серед тих, хто отримав біговий протез: Василь Оксинтюк – 26-річний доброволець з Волині. В авто, в якому він їхав з побратимами в Бахмуті, прилетів снаряд. Тієї миті хлопець був певен, що не виживе. Йому ампутували дві ноги, а вже в Центрі "Незламні"встановили протези.

Ігор Крупнов – 57-річний капітан ЗСУ, втратив обидві ноги, коли машина, в якій він їхав, наскочила на міни. В Центрі "Незламні" чоловікові встановили перші остеоінтеграційні протези в Україні.

Володимир Рудковський – 31-річний доброволець з Рівненщини. Просто в ноги йому прилетів ворожий снаряд. Чоловік втратив частину правої ноги. В Центрі "Незламні" Володимиру встановили протез.

Данія передала українським військовим 16 спортивних протезів / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Levitate – данська компанія, яка виготовляє спортивні протези для людей, які втратили кінцівки. Встановлюють їх по всьому світу. Команда вірить, що ті, хто хоче грати, тренуватися чи змагатися, мають мати змогу робити це, незважаючи ні на що.

Unbroken running clinic – проєкт про силу духу та мотивацію захисників, які втратили кінцівки, але не втратили бажання повернутися до активного способу життя.

Читайте також: У Львові за добу провели три надскладні операції з відновлення обличчя військовим

Як повідомляв Укрінформ, у Львові під час півмарафону ввели дистанцію «Миля Незламності», у якій взяли участь ветерани на протезах і візках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-