Виробник вакцини від COVID Moderna почав будівництво заводу в Китаї

Виробник вакцини від COVID Moderna почав будівництво заводу в Китаї

Укрінформ
Американська біотехнологічна компанія-виробник вакцини проти COVID-19 Moderna почала будівництво свого першого фармацевтичного заводу в Китаї.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ. 

Новий завод, інвестиції в який оцінюються в майже $501 мільйон (3,6 мільярда юанів), будується в Шанхаї у промисловому парку Сіньчжуан на площі близько 18 гектарів. Тут буде штаб-квартира, науково-дослідний підрозділ і виробничі потужності Moderna China.

Церемонію старту будівництва відвідав генеральний директор Moderna Стефан Бансель, який уже вдруге цього року відвідує Китай після підписання в липні угоди про стратегічне співробітництво між Шанхайською муніципальною владою і компанією Moderna та відкриття її китайської штаб-квартири в Шанхаї.

Очікується, що така співпраця сприятиме інвестиціям, дослідженням, розробкам і комерціалізації біофармацевтичних препаратів.

Читайте також: США призупинили фінансування Уханьського інституту вірусології

Один із провідних світових розробників мРНК-вакцин, Moderna також зосереджується на імунотерапії онкологічних захворювань, включаючи дослідження та розробки терапії на основі мРНК і технології профілактики вірусів.

Як повідомляв Укрінформ, лауреатами Нобелівської премії у галузі фізіології та медицини 2023 року стали угорська біохімік Каталін Каріко та американський учений-лікар Дрю Вайсман за відкриття щодо модифікацій нуклеозидних основ, які дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти COVID-19.

Фото: CFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-