МОЗ заявляє про велику потребу в лікарях на прифронтових територіях

МОЗ заявляє про велику потребу в лікарях на прифронтових територіях

Укрінформ
На прифронтових територіях зберігається велика потреба у лікарях, Міністерство охорони здоров'я закликає фахівців підтримати колег із Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

Зазначається, що за 5 місяців роботи проєкту з підсилення медзакладів 228 медиків-добровольців з різних куточків України допомагали колегам на прифронтових територіях.

"Ще 29 медиків працюють там зараз. Окрім того, 53 медики перебувають у «листі очікування» та готуються до від’їзду найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Та попри це потреба у фахівціях на прифронтових територіях залишається великою, констатують у МОЗ.

Зокрема, потрібні такі спеціалісти: акушерка (пологове відділення), лікар гінеколог-онколог, лікар з лабораторної діагностики, лікар з променевої терапії, лікар з ультразвукової діагностики, лікар-анестезіолог, лікар-гематолог (дитячий).

Також необхідні лікар-дерматовенеролог, лікар-кардіолог, лікар-невропатолог, лікар-нейрохірург, лікар-неонатолог, лікар-онколог (хімієтерапевт), лікар-отоларинголог, лікар-отоларинголог-хірург, лікар-офтальмолог, лікар-педіатр, лікар-рентгенолог.

Є потреба у судово-медичному експерті токсикологу, лікарі-фтизіатрі, щелепно-лицьовому хірургу, рентген-лаборанті.

Читайте також: Понад п’ять тисяч медиків влаштувалися на роботу в інших регіонах

Долучитися до підсилення медзакладів медики-добровольці можуть у два способи: через керівника лікарні, який подає списки охочих медичних працівників для їх направлення у відрядження; самостійно, зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ та залишивши заявку на участь за номером телефону: 0-800-60-20-19.

Проєкт реалізується за підтримки ВООЗ. Медики, які згодилися підсилити колег на постраждалих територіях, окрім заробітної плати отримують додаткову компенсацію та покриття витрат, пов’язаних із проїздом та проживанням.

Як повідомлялося, Каібнет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить забезпечити медзаклади державної та комунальної форм власності, які відновлять роботу на деокупованих територіях, лікарями та медсестрами/медбратами. З цією метою запрацює інформаційна система «Резерв працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України». Користувачами стануть медпрацівники, зареєстровані у ній і зараховані до резерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-