Німецький MB-Holding допоможе МОЗ модернізувати медінфраструктуру і збільшить інвестиції

Німецький MB-Holding допоможе МОЗ модернізувати медінфраструктуру і збільшить інвестиції

PR
Укрінформ
Німецька компанія MB-Holding, яка спеціалізується на переробці рослинної сировини, разом із українським дочірнім підприємством ПрАТ "Ліктрави" 27 жовтня оголосили про підписання стратегічного Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю з Міністерством охорони здоровʼя України.

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі ПрАТ "Ліктрави", метою цієї угоди є розширення програми підтримки України з боку MB-Holding, зокрема створення належних умов для реабілітації пацієнтів Державного некомерційного підприємства "Національний інститут раку", а також забезпечення сприятливого середовища для додаткових інвестицій MB-Holding в економіку України та розширення її експортних можливостей.

Читайте також: На Програму медгарантій-2024 у бюджеті запланували понад ₴158 мільярдів

Як зазначається у повідомленні, в межах благодійного напрямку співпраці з МОЗ України "Ліктрави" та MB-Holding реалізовуватимуть проєкт підтримки Національного інституту раку на суму близько пів мільйона євро, який має на меті реконструкцію спеціалізованого реабілітаційного відділення інституту.

Крім того, повідомляється, що MB-Holding відгукнувся на заклик міністерства про розширення інвестицій в економіку України та планує створення нової лінії з виробництва фітопрепаратів на базі ПрАТ "Ліктрави" у найближчому майбутньому. Ці фітопрепарати не лише задовольнятимуть попит на внутрішньому ринку України, а й експортуватимуться до країн ЄС.

"Рішення з розширення присутності та допомоги Україні є надзвичайно важливим кроком для нашого холдингу. Цим ми хочемо показати нашу беззаперечну підтримку і віру в українську економіку та допомогти людям, які найбільше постраждали від війни", – зазначив СЕО MB-Holding Альберт Ферстль.

ПрАТ "Ліктрави", яка є лідером українського ринку фітопрепаратів, розпочала свою роботу на території Житомирської області у 1928 році та безперервно працює на українському ринку до сьогодні. Підприємство заготовляє лікарську рослинну сировину в екологічно чистих регіонах України і зарубіжних країн.

У грудні 2011 року Ліктрави увійшли до складу німецької компанії MB-Holding – світового лідера в галузі переробки лікарської сировини. MB-Holding обслуговує підприємства з виробництва чаю, напоїв, продуктів харчування, кормів для тварин і фармацевтичної промисловості шляхом постачання, обробки та вдосконалення понад 200 рослинних продуктів із понад 80 країн Центральної та Східної Європи, Азії, Близького Сходу, Північної та Латинської Америки.

Рішення про розширення програми підтримки України було ухвалене за результатами візиту Альберта Ферстля в Україну та зустрічі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-