В Україні створять кадровий резерв медиків для роботи на звільнених від росіян територіях

В Україні створять кадровий резерв медиків для роботи на звільнених від росіян територіях

Укрінформ
В Україні створюють кадровий резерв медичних працівників для роботи на деокупованих від російських загарбників територіях.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“Мешканці майбутніх деокупованих територій будуть забезпечені якісною медичною допомогою. Наразі МОЗ разом із партнерами працює над створенням кадрового резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на звільнених територіях. Нещодавно відповідну постанову ухвалив Уряд”, - зазначив Радуцький.

Читайте також: Україна за час повномасштабної війни отримала від партнерів меддопомогу на ₴13,5 мільярда

Він наголосив, що було проведено кілька зустрічей під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук щодо цих питань.

“Визначено, що кадровий резерв буде в електронній системі. Користувачами стануть працівники, зареєстровані у ній і зараховані до резерву. Кожен медик матиме особистий кабінет, тобто профіль, за допомогою якого зможе обмінюватися документами та інформацією з іншими користувачами. Система буде взаємодіяти з іншими державними ресурсами. Наприклад, з Єдиною державною електронною базою з питань освіти для отримання відомостей про фаховість медпрацівників. Також у системі збиратиметься актуальна інформація про кадрову потребу на деокупованих територіях”, - наголосив народний депутат.

Радуцький також поінформував, що процес залучення медиків до допомоги колегам розпочався під час ліквідації наслідків підриву ворогом Каховської ГЕС. 

“Більше 250 медиків-добровольців приїжджали до закладів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Усього виявили бажання допомогти підтримати медиків територій, які постраждали внаслідок підриву дамби, понад 1 тис спеціалістів. Найбільше – із Волинської, Тернопільської, Полтавської, Закарпатської областей та міста Києва”, - повідомив Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, люди з резерву працівників державних органів, освітньої та медичної галузі, які працюватимуть на деокупованих територіях України, отримуватимуть більшу зарплату та отримають на деокупованих територіях житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-