У Львові турецький хірург провів операцію, завдяки якій 16-річний хлопець зміг нормально дихати

У Львові турецький хірург провів операцію, завдяки якій 16-річний хлопець зміг нормально дихати

Укрінформ
Завдяки надзвичайно складній операції, яку провів всесвітньо відомий турецький пластичний хірург у Львові, 16-річний хлопець зміг вперше в житті вдихнути на повні груди.

Про це повідомляється на сайті Львівської міськради, передає Укрінформ.

“Всесвітньо відомий турецький пластичний хірург виконав у Львові одну із найважчих отоларингологічних операцій і подарував 16-річному хлопцю, який мріє стати захисником України, можливість нормально дихати”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що цю складну операцію лікар Хакан Агір виконав у рамках свого четвертого благодійного візиту до Першого медичного об’єднання Львова.

У 16-річного львів’янина Юліана ніс зовні, а також його перегородка, були деформовані від народження. Через цю патологію, а саме розщілину твердого та мʼякого піднебіння, його ніс сформувався трішки вигнутим убік. Усе життя хлопцю було важко дихати, особливо під час виконання фізичних вправ.

Виправити таку ваду дуже складно і дорого. Та лікар Хакан Агір допоміг юнакові безкоштовно.

Під час втручання турецький хірург провів корекцію носової перегородки і хрящової тканини та трохи вирівняв ніс.

"Уже на ранок після операції хлопець зміг вперше в житті вільно вдихати повітря через ніс", - йдеться в дописі.

Як зауважили в міськраді, через кілька років юнакові потрібно буде зробити ще одну операцію, яка дасть змогу повністю вирівняти ніс і надати йому естетичного вигляду. Таке втручання можна проводити лише після досягнення Юліаном повноліття.

Читайте також: У Львові хлопчику із саркомою Юїнга трансплантували кістку, надруковану на 3D-принтері

Наголошується, що професор пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії у Acibadem Altunizade Hospital у Стамбулі Хакан Агір виконав 10 складних та високоточних операцій. Крім Юліана, він провів реконструктивні втручання ще чотирьом українським дітям із розщілинами губ та піднебіння, складними рубцями та опущенням повік. Решта прооперованих – дорослі, у тому числі з надскладними онкологічними і мікрохірургічними втручаннями, а також і наші захисники.

Крім Львова, Хакан Агір неодноразово бував також у Дніпрі та Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові хірурги дитячої лікарні святого Миколая видалили новонародженій дівчинці пухлину вагою в кілограм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-