У Києві безоплатну паліативну допомогу надають 36 медзакладів

У Києві безоплатну паліативну допомогу надають 36 медзакладів

Укрінформ
Договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) на медичне обслуговування за пакетом “Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям” у цьому році підписали 36 медичних закладів Києва.

Про це Укрінформу повідомили в НСЗУ.

За словами директорки Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Алли Горбатюк, паліатив – це про якість життя, і така допомога має бути доступною всім, хто її потребує.

“Паліативна допомога - це не лише знеболення, а повноцінний вид медичної допомоги. До переліку безоплатних медичних послуг включено, зокрема, спостереження за пацієнтом, турбота про його психологічний стан, лікувальне харчування. За необхідності, лабораторні аналізи, обстеження та реабілітація. Пацієнт може отримати паліативні послуги у стаціонарі або викликати мобільну бригаду. У цей процес має бути залучений сімейний лікар – він оцінює потребу в паліативній допомозі і видає електронне направлення. Після цього пацієнт може отримати безоплатні послуги в обраному медзакладі”, - зазначила Горбатюк.

Читайте також: Кличко доручив провести позапланову перевірку у столичному госпіталі ветеранів

Як повідомлялося, у проєкті державного бюджету-2024 на Програму медичних гарантій запланували понад 158 млрд грн. Це більше на 11,2% порівняно з 2023 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-