Медики відпрацьовують алгоритм дій у разі теракту на ЗАЕС - Кузін

Медики відпрацьовують алгоритм дій у разі теракту на ЗАЕС - Кузін

Укрінформ
Лікарні та екстрені медичні служби в областях відпрацьовують алгоритм загального реагування в разі ймовірного теракту на ЗАЕС.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін передає Укрінформ.

"Готовність та координація спільних дій медиків на обласних та загальнонаціональному рівнях, враховуючи ймовірну загрозу аварії на ЗАЕС, обов'язкова. Плани взаємодії детально обговорили на селекторній нараді з обласними департаментами охорони здоров'я. На випадок радіаційної загрози МОЗ розробив алгоритми та інструкції для медиків та рекомендації для населення", - зазначив Кузін.

За його словами, ідеться про перегляд та затвердження маршрутів евакуації постраждалих із зони аварії; забезпечення кінцевих та проміжних пунктів евакуації населення медичними масками та таблетками калію йодиду. Крім того, передбачається на рівні лікарень розгортання ліжко-місць для постраждалих та лікування евакуйованих із зони потенційної радіаційної аварії.

Читайте також: На дахах енергоблоків ЗАЕС росіяни встановили кулеметні гнізда — Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня 2022 року.

22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія планує влаштувати теракт на станції.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Головне управління розвідки Міністерства оборони 30 червня повідомило про те, що російський контингент поступово залишає територію ЗАЕС.

Наприкінці червня 2023 року в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях провели масштабні навчання екстрених служб із подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія прагне шантажувати Україну та світ замінованою ЗАЕС

4 липня Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на Запорізькій АЕС.

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов в інтерв’ю The Times сказав, що загроза катастрофи на Запорізькій АЕС зменшується.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-