Навчання в Ізраїлі з надання психологічної допомоги пройшли 5000 українців – Зеленська

Навчання в Ізраїлі з надання психологічної допомоги пройшли 5000 українців – Зеленська

Укрінформ
На цей час п'ять тисяч українських фахівців пройшли в Ізраїлі навчання з надання психологічної допомоги.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Коли рік тому я ініціювала Всеукраїнську програму ментального здоров’я – її підтримала моя колега, перша леді Ізраїлю Міхаль Герцог. Під її патронатом уже дві тисячі наших фахівців пройшли навчання в Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL», - зазначила Зеленська.

За її словами, українські фахівці опановували надання допомоги після травматичних подій, в екстрених ситуаціях, роботу з ПТСР, із постраждалими від сексуального насильства, пацієнтами з ампутованими кінцівками.

Читайте також: Перші 60 українських психологів пройшли навчання у Варшаві з подолання розладів, викликаних війною

Крім того, навичок самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях в Israel Trauma Coalition набули близько трьох тисяч працівників МВС, Укрзалізниці, Укрпошти, Ощадбанку, великих комерційних компаній, центрів зайнятості, освітян.

Перша леді також повідомила, що українські слухачі міжнародної неурядової гуманітарної організації IsraAID уже почали працювати в 14 лікарнях Дніпра, Вінниці та Київської області у межах проєкту з поширення психологічної допомоги у медзакладах.

Читайте також: Психологічної допомоги після війни потребуватиме мільйонна армія – Маляр

«Сьогодні в Ізраїлі разом із міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович мали зустріч із представниками всіх цих організацій і подякували їм за те, що допомагають нам рятувати українців», - зауважила вона.

За її словами, Жолнович презентувала ізраїльським колегам концепцію Центрів життєстійкості, яких упродовж року планується створити близько 20-ти в Україні за ізраїльським прикладом. У таких осередках разом із соціальними послугами надаватиметься психологічна підтримка.

«Сьогодні мала змогу особисто висловити подяку представникам цих організацій та моїй колезі Міхаль Герцог, за чиєї підтримки відбуваються навчання», - зазначила перша леді.

Читайте також: Армія, Бог і ментальне здоров’я: як колишня військова стала монахинею і психологинею

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента України Олена Зеленська 19 червня ознайомилася з ізраїльським підходом до допомоги дітям із психологічними травмами у дитячому шпиталі Safra Children’s Hospital при ізраїльській клініці Sheba.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-