У львівському «Охматдиті» повернули слух 4-річній дівчинці

У львівському «Охматдиті» повернули слух 4-річній дівчинці

Фото
Укрінформ
У Львівські обласній лікарні «Охматдит» чотирічній Одрії із Закарпаття в день народження лікарі подарували можливість чути – встановили слуховий імплант.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

«Я шукала лікарів, які б могли допомогти дитині. Моя знайома із Закарпаття розповіла про досвід лікування своєї дитини в “Охматдиті”, вона була дуже задоволена. І таким чином я дізналася про можливість кохлеарної імплантації. Перед операцією було дуже тривожно. Вона тривала 3 години. Але усе пройшло добре. На другий день після втручання Одрія вже бігала по відділенні і бавилася”, - розповіла мама дівчинки Іветта.

У львівському «Охматдиті» повернули слух 4-річній дівчинці/Фото: Фейсбук «Охматдиту»

У медзакладі зазначають, що маленька Одрія, якій сьогодні виповнюється чотири роки, - із двійні, народилася передчасно, на 25 тижні вагітності мами, із вагою 550 грам. Вона одна з найменших дітей в Україні, які виходжені від народження з надзвичайно низькою вагою. На жаль, друга дитина прожила лише 4 тижні. А Одрія була 37 днів у реанімації на штучній вентиляції легень. Далі пройшла ще тривалу реабілітацію. У 2 рочки мама помітила, що дитина видає мало звуків, а потім реакції на звуки не стало зовсім. Тож одразу звернулася до лікарів. Тоді медики і виявили втрату слуху. Доньці поставили слуховий апарат, який вона носила рік. Але з ними вона чула мало. Хоча й почала трохи говорити складами.

Читайте також: Львівські медики кажуть про незвичайні ускладнення у дітей після COVID-19

«Після операції в Охматдиті на дитину чекає ще тривала реабілітація та вивчення навколишнього світу звуків по-новому», - додають в лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» за підтримки лікарів з Польщі та Бельгії запустили програму зі встановлення слухових імплантів. Команді оториноларингологів лікарні та іноземних медиків вдалося відновити слух трьом першим маленьким пацієнтам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-